• 7 dagen per week bereikbaar via WhatsApp
 • Levertijd binnen 2 werkdagen (binnen Nederland)
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met 5 sterren op Google
 • Koop nu, betaal achteraf
 • 7 dagen per week bereikbaar via WhatsApp
 • Levertijd binnen 2 werkdagen (binnen Nederland)
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met 5 sterren op Google
 • Koop nu, betaal achteraf
Hoe krijg ik vlekken uit mijn kinderfauteuil

Vlekken in je kinderfauteuil? Zo krijg je ze eruit!

🗓️ 10.10.2021

✏️ Kim

Hè bah, heb je nu alweer geknoeid op je kinderfauteuil? Waarschijnlijk hoor je het jezelf dagelijks zeggen. Is het niet vanwege de kinderfauteuil, dan is het wel vanwege een vlek in trui, broek of bank. Knoeien het nu eenmaal bij kinderen, daar is weinig aan te doen. Toch is het vervelend, een vlek in de kinderfauteuil of bank. Wij vertellen hoe je vlekken voorkomt, en -indien het al te laat is- hoe je deze simpel en eenvoudig kunt verwijderen. Gras, bloed, modder, van alles komt voorbij. Lees snel verder!

Huis, tuin en keuken tips

De meeste vlekken gaan er gelukkig makkelijk en snel uit als je er snel bij bent. Vaak is een natte doek of een beetje groene zeep al voldoende. Gaat de vlek er toch niet zo makkelijk uit? Ook dan zijn er oplossingen! Zo helpt talkpoeder of zout met citroensap voor het verwijderen van vetvlekken, zijn melk en zout de perfecte combinatie voor het verwijderen van bloed en helpt een sopje met wasmiddel voor het eenvoudig verwijderen van zand (en modder!). Bovendien is de kans groot dat je deze spullen nog wel in huis hebt. Handig toch?

Beter voorkomen dan genezen

Natuurlijk heb je het liefst helemaal geen vlekken, maar dat is met kinderen helaas niet zo makkelijk. Bij het verwijderen van vlekken is de kwaliteit van de stof waar de vlek in zit van belang. Bij Noofie Design kiezen wij alleen de beste stoffen voor onze kinderfauteuils. De velvet stof is slijtvast en gaat een behoorlijke poos mee. Ik geef graag een aantal tips om de bekleding van de kinderderfauteuil schoon te maken en te onderhouden:

 • Gebruik een goed absorberende doek en dep deze (niet te hard!) op de verse vlek. Is de vlek ontstaan door een vaste stof? Probeer deze dan eerst zoveel als mogelijk weg te 'schrapen' met bijvoorbeeld een theelepel
 • Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen maar kies voor een spray zoals de Cleantex Foamspray. Spuit de vlek in en laat 2 tot 3 minuten inwerken.
 • Dep vervolgens met een schone, absorberende, doek op de vlek totdat deze verdwijnt.
 • Om de plek versneld te laten drogen kun je een föhn gebruiken. Het is daarbij belangrijk dat je de afstand van een armlengte houdt zodat de stof niet verbrandt.
 • Is de stof droog? Borstel deze dan in één richting na met een fluweelborstel zodat alle vezels weer dezelfde kant op staan.

Onderhoud kinderfauteuil

Je kunt de kinderfauteuil af en toe (professioneel laten) reinigen met behulp van een steamer, maar het is veel voordeliger om te kiezen voor een onderhoudsspray.

Gebruik bijvoorbeeld de Textile Protector Spray. Op die manier krijgt het meubel een beschermlaag waardoor vuil en vlekken zich minder snel kunnen hechten. Heb je al een spray in huis? Check dan goed of de spray ook geschikt is voor velvet!

Wil je helemaal zeker zijn van je zaak? Dan biedt de Textile Care Kit dé oplossing. Hierin vind je, naast de Textile Protector Spray, ook de Cleantex Spray, een reinigingswashand en poetsdoek. De Cleantex Spray kan voor 2 doeleinden worden gebruikt; 1) algehele reiniging en 2) na het knoeien en ontstaan van vlekken.

Zo, knoeien is nu een stuk minder vervelend en jij kunt jouw kleine mini-me met een gerust hart laten eten en drinken in zijn eigen kinderfauteuil!