• 7 dagen per week bereikbaar via WhatsApp
  • Levertijd binnen 2 werkdagen (binnen Nederland)
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met 5 sterren op Google
  • Koop nu, betaal achteraf
  • 7 dagen per week bereikbaar via WhatsApp
  • Levertijd binnen 2 werkdagen (binnen Nederland)
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met 5 sterren op Google
  • Koop nu, betaal achteraf

Hoe onderhoud ik mijn velvet meubel?

Bij Noofie Design kiezen wij alleen de beste stoffen. De velvet stof is slijtvast en gaat een behoorlijke poos mee. Wel zo handig met kinderen! Om jarenlang plezier te kunnen hebben van jouw aankoop is goed onderhoud belangrijk. Wij geven je daarom graag een aantal tips om de velvet bekleding van het meubel schoon te maken en te onderhouden

"Oeps, een vlek in mijn velvet kinderfauteuil" … Waarschijnlijk schrik je er niet meer van, want de woorden ‘knoeien’, ‘vlekken’ en ‘kinderen’ zijn zo’n beetje onlosmakelijk met elkaar verbonden. "Maar hoe krijg ik die vlek eruit?" Dat vertellen wij je graag:

☆ Gebruik een goed absorberende doek en dep deze (niet te hard!) op de verse vlek. Is de vlek ontstaan door een vaste stof? Probeer deze dan eerst zoveel als mogelijk weg te 'schrapen' met bijvoorbeeld een theelepel.

☆ Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen maar kies voor een spray zoals de Cleantex Foamspray. Spuit de vlek in en laat 2 tot 3 minuten inwerken.

☆ Dep vervolgens met een schone, absorberende, doek op de vlek totdat deze verdwijnt.

☆ Om de plek versneld te laten drogen kun je een föhn gebruiken. Het is daarbij belangrijk dat je de afstand van een armlengte houdt zodat de stof niet verbrandt.

☆ Is de stof droog? Borstel deze dan in één richting na met een fluweelborstel zodat alle vezels weer dezelfde kant op staan.

Kind kan de was (of de vlek) doen, toch?

Onderhoud en reiniging velvet Meubel

Je kunt de stoel af en toe (professioneel laten) reinigen met behulp van een steamer, maar het is veel voordeliger om te kiezen voor een onderhoudsspray.

Gebruik bijvoorbeeld de Textile Protector Spray. Op die manier krijgt het meubel een beschermlaag waardoor vuil en vlekken zich minder snel kunnen hechten. Heb je al een spray in huis? Check dan goed of de spray ook geschikt is voor velvet!

Must-have tegen vlekken